Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία που εδρεύει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Πέραμα συμμετείχε το Μέτωπο Νίκης με την Λαϊκή Ενότητα και την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) 

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ανέβηκαν στα γραφεία της εταιρείας όπου κατήγγειλαν κατά πρόσωπο τον φερόμενο ως πλοιοκτήτη της «Αγίας Ζώνης ΙΙ» και τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχε ήδη συλληφθεί και να του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης και πρώην Βουλευτής. Ραχήλ Μακρή τόνισε μετά σε δηλώσεις της, τα ακόλουθα:

“Καταρχήν, να σας πω ότι έγινε χθες και μία αυτοψία με μία ομάδα εθελοντών και από μένα προσωπικά, στην παραλιακή ζώνη, στην πλαζ του Αγίου Κοσμά και στο Παλαιό Φάληρο, οπότε έχουμε κατ’ ιδίαν άποψη για το μέγεθος αυτής της καταστροφής, αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος που έχει συντελεστεί, για το οποίο υπεύθυνοι είναι αυτοί οι οποίοι φυσικά είναι πλοιοκτήτες στην εταιρεία των οποίων βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι οποίοι όπως καταλάβατε και βλέπετε συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα Ευρωπαϊκή, οι άνθρωποι αυτοί θα βρίσκονταν προφυλακισμένοι.

Φυσικά και βλέπουμε και ένα πολιτικό προσωπικό, βλέπουμε Υπουργούς οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνουν ότι δεν συμβαίνει κάτι, ότι ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να κάνει το μπάνιο του ανενόχλητος. Βέβαια, αυτά τα λένε από τα κανάλια, από τα στασίδια των καναλιών και από το Λονδίνο, όπως ο κ. Κουρουμπλής.

Εμείς λοιπόν, θέτουμε προ των ευθυνών τους, πρώτα την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για αυτό το οποίο συντελείται το έγκλημα, που δεν έχει παρέμβει θεσμικά και ουσιαστικά όπως οφείλει κατά το Σύνταγμα, προκειμένου να φέρει σε αυτούς που ανήκουν και τις πολιτικές ευθύνες αλλά και τις ευθύνες του πλοιοκτήτη αλλά και σε όσους κρύβονται πίσω από τον πλοιοκτήτη όπου ακούγονται και υπάρχου, φήμες ότι είναι πάρα πολλά ονόματα και να αποδώσουμε αυτές τις ευθύνες, γιατί αυτό δίνει και ένα μήνυμα άσχημο στην κοινωνία ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα αποικία, σε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας μπορεί να εγκληματεί, μπορεί να κάνει ότι θέλει και να μην υπάρχει καμία τιμωρία, αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό.

Γνωρίζουμε τι κρύβετε πίσω από το παιχνίδι με την λαθρεμπορία καυσίμων, αποτελώ ίσως την μοναδική βουλευτή στην ιστορία της μεταπολίτευσης που με ονοματεπώνυμα ανέδειξα μέσα από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και από καταθέσεις ερωτήσεων του Κοινοβουλευτικού ελέγχου το ποιοι κρύβονται στη χώρα πίσω από την λαθρεμπορία καυσίμων που κοστίζει στον ελληνικό λαό φοροδιαφυγή 12 δις ευρώ και αυτό είναι τεκμηριωμένο με στοιχεία που έχω καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Να σας πω λοιπόν, ότι η αφορμή του διωγμού μου από την πολιτική και της διαγραφής μου τότε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Οκτώβριο του 2014 και τον κ. Καμμένο, σημερινό Υπουργό πλέον Εθνικής Άμυνας, έγινε από την κατάθεση της περίφημης ερώτησής μου για την Δραπετσώνα και την προσπάθεια μετατροπής της, στην ουσία νομιμοποίησης της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Όλοι γνωρίζουν ποια είναι τα ονόματα οι άνθρωποι αυτοί που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, είναι άνθρωποι πανίσχυροι, είναι άνθρωποι οι οποίοι στην ουσία ανεβοκατεβάζουν πολιτικούς που έχουν συγγενείς, βουλευτές, πολιτικούς μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ομάδων που χρησιμοποιούν οπαδούς τους, προκειμένου να επιτίθενται με τραμπουκισμό και με απειλές ακόμα και κατά της ζωής σε αυτούς οι οποίοι αντιστέκονται σε αυτά τα εγκλήματα τα οποία συντελούνται, είναι άνθρωποι που έχουν offshore εταιρείες στο εξωτερικό που δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή στο ελληνικό δημόσιο και ανενόχλητοι δρουν υλοποιώντας και πραγματοποιώντας λαθρεμπορία.

Βέβαια, όλο αυτό δεν θα γινόταν αν δεν υπάρχει η μεγάλη συγκάλυψη από την πολιτεία που πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο που βλέπουμε ότι είναι «ένα και το αυτό».

Τους βλέπουμε να παρακολουθούν με λαθρέμπορους παιχνίδια, δηλώνουν ότι θα τους υπογράφουν, και τους υπογράφουν σκανδαλώδεις συμβάσεις και αναθέσεις και βέβαια ανενόχλητοι να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και να τον εμπαίζουν από τα κανάλια λέγοντάς τους ότι μπορούν να πάρουν τις πετσετούλες τους και να κάνουν μπάνιο, για ποιο λόγο να μην κάνουν, όπως ακούσαμε τον κ. Κουρουμπλή, άναυδοι να λέει σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί, όπως ακούσαμε τον υπεύθυνο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος τον κ. Φάμμελο να δηλώνει ότι δεν έγινε και κάτι κατ’ αυτόν, δεν συμβαίνει κάτι και όπως ακούσαμε βέβαια και τον κ. Τσιρώνη, τον οικολόγο πράσινο και σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να λέει ότι ευθύνονται τα διεθνή λόμπι και ευθύνονται γενικά η κοινωνία.

Επιρρίπτουν λοιπόν τις ευθύνες τους, δεν θα τις επιρρίψουν στην κοινωνία, αρκετά τις έχουμε επιρρίψει τις ευθύνες στην κοινωνία.

Να είναι σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλα κουκουλώματα, δεν θα επιτρέψουμε να φτάσουνε μέχρι τα σημεία που θέλουν και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι εκεί που δεν φτάνει, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουμε έναντι δικαστών που δεν θα εκτελέσουν το έργο τους σωστά.

Είμαστε αποφασισμένοι και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι τέλους όσοι και να είμαστε. έστω οι λίγοι.

Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να τους προσκυνούν και να προσκυνούν τα μνημόνια. Όλος ο υπόλοιπος λαός θα υποστεί την υφαρπαγή ορυκτού πλούτου και την καταστροφή αρχέγονου δάσους με κίνδυνο να μολυνθεί όλος ο υδροφόρος ορίζοντας και ο Θερμαϊκός κόλπος.

Αυτά τα πράγματα, δεν μπορούν να συνεχιστούν και δεν θα συνεχιστούν, όσο και να μας διώχνουν, ότι διώξεις και να μας κάνουν, είτε πολιτικές, είτε σε προσωπικό επίπεδο, τους λέμε ότι θα μείνουμε όρθιοι και μόνο μπορούν να μας σκοτώσουν για να σταματήσει όλο αυτό. Δεν σταματάμε.

Αυτό είναι το μήνυμα.

Ευχαριστώ.