07 Οκτωβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Μέτωπο Νίκης, όπως ορίζεται στην ιδρυτική του διακήρυξη θεωρεί επιβεβλημένη την θέσπιση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων των πολιτών που με συγκεκριμένους όρους και διαδικασίες θα μπορούν να ανατρέπουν και να καταργούν ψηφισθέντα νομοσχέδια από τους εκπροσώπους τους στο εθνικό κοινοβούλιο.

Με αυτό τον τρόπο, η φωνή των πολιτών θα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων, θα συμμετέχει ενεργά στην νομοθέτηση χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία και θα ασκεί πραγματικά την εξουσία που του ανήκει, τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.

Στα πλαίσια αυτής της αξίας, το πολιτικό συμβούλιο του Μετώπου Νίκης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία δημιουργίας ψηφίσματος κατά του νόμου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και αφορά την αλλαγή φύλου σε 15χρονα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Avaaz και καλεί τους Έλληνες πολίτες και της ομογένειας να ψηφίσουν ηλεκτρονικά για την απόσυρση του.

Να σημειωθεί επιπλέον, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθέτησε χωρίς την γνωμοδότηση των επιστημονικών κοινοτήτων και χωρίς να επιτραπεί η διατύπωση των θέσεων τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ειδικά για ένα τέτοιο ευαίσθητο νομοσχέδιο που αγγίζει ανήλικα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι, η εκπρόσωπος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου Ελλάδος, έθεσε πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της νομικής υπόστασης και των νομικών παρενεργειών που θα προκύψουν από το επίμαχο νομοσχέδιο.

Επισήμανε τους κινδύνους για το άνοιγμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, την διαστρέβλωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις επίπλαστες επιδόσεις αθλητών με βιολογικά χαρακτηριστικά ενός φύλου σε συμμετοχή αθλητικών αγωνισμάτων του άλλου φύλου, την αποφυγή στράτευσης, ενώ κόλαφος αποτελεί η ιατρική γνωμάτευση από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων (https://www.hscap.gr/taytotita-fyloy)  σε σχετική επιστολή της προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Μετώπου Νίκης, ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου που αφορά την αλλαγή φύλου στα 15χρονα με βάση την παρακάτω τεκμηρίωση της επιστημονικής νομικής του ομάδας, καθώς και της τεκμηρίωσης της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων: «Σύμφωνα με την Επιστήμη και το Δίκαιο ο ανήλικος κάτω των 18 ετών έχει περιορισμένο ποινικό καταλογισμό και περιορισμένη ικανότητα να ελέγχει τις υποθέσεις του διότι θεωρείται ότι δεν έχει ακόμα την ωριμότητα να αποφασίζει ως ενήλικος.

Ειδικά, μέχρι την ηλικία των 15 ετών, στο μεν αστικό δίκαιο το μόνο που μπορεί να πράξει, όμως με την συναίνεση των προσώπων που έχουν την επιμέλειά του είναι να εργαστεί και να διαθέσει ελεύθερα τον μισθό του, στο δε ποινικό δίκαιο, ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του περιορίζεται σε ειδικό κατάστημα κράτησης, μόνο αν τελέσει ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα, όπως φόνο ή απόπειρα φόνου και όμοια βαριά αδικήματα.

Εφ’ όσον, λοιπόν το δίκαιο αναγνωρίζει ότι, ο ανήλικος δεν διαθέτει την ωριμότητα να αντιληφθεί την βαρύτητα των πράξεών του και να υποστεί τον ποινικό σωφρονισμό που προβλέπεται για τους ενηλίκους, πόσο μάλλον είναι ικανός να αντιληφθεί τον οριστικό του σεξουαλικό προσανατολισμό, όταν μάλιστα η επιστήμη δέχεται ότι αυτή η διεργασία είναι ρευστή έως και αρκετά μετά το 18ο έτος ηλικίας».

Σας καλούμε όπως ψηφίσετε για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι ηλεκτρονικές υπογραφές θα κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων και θα χρησιμοποιηθούν για την προσφυγή στην δικαιοσύνη και τα αρμόδια διεθνή όργανα υπεύθυνα για την προστασία των ανηλίκων.

Ψηφίζω εδώ

Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr

Παρατίθεται η Έκθεση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων