Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στο ΙΟΝΙΟΝ FM

«Χρήματα δεν υπάρχουν για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, μόνο για τις ταινίες της κόρης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης», καταγγέλλει μιλώντας στο IONION FM, η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης και πρώην βουλευτίνα Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα οι ανασκαφές στο μνημείο της Αμφίπολης, διεκόπησαν λόγω έλλειψης κονδυλίου ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού τον Αύγουστο του 2016, ενέκρινε κρατική επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την παραγωγή του κινηματογραφικού έργου της θυγατέρας του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Η κ. Μακρή καταγγέλλει ακόμα ότι τα χρήματα για τις ανασκαφές συγκέντρωσαν ομογενείς, ωστόσο το Υπουργείο, αδιαφορεί για την παραλαβή. Επιπλέον η τρίτη απόπειρα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ απέτυχε, καθώς ο φάκελος που κατέθεσε το Υπουργείο απορρίφθηκε ως ανώριμος από την Περιφέρεια Μακεδονίας.

«Η Αμφίπολη έχει γίνει μπαλάκι πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι ανασκαφές στο μακεδονικό μνημείο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και αντί να προωθηθούν από το υπουργείο, ώστε να καταρρεύσει και η σκοπιανή προπαγάνδα, χρηματοδοτούνται ταινίες ημετέρων», σχολιάζει στο IONION FM, η κ. Μακρή.

Παρατίθενται το σχετικό Δελτίο Τύπου και η επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την ως άνω ταινία

27.07.2017 – Ραχήλ Μακρή: «Έδωσαν 1 εκατ. ευρώ για ταινία της κόρης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησαν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, για 1 εκατ. Ευρώ» http://bit.ly/2uGqbAO