Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στο “Πρωινό στη Νέα Υόρκη”, με τον Δημήτρη Φιλιππίδη στον HELLAS FM – Hellenic Radio

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Κυρία Μακρή, επειδή εδώ η ομογένεια κάνει τον δικό της αγώνα και την στηρίζει, προσωπικά θα κατέβω στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, για αυτό και υπάρχουν και ομογενείς που κατεβαίνουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο αλλά στηρίζουν όλη την προσπάθεια η σκέψη μας είναι εκεί, η καρδιά μας χτυπάει εκεί, θεωρείτε με το χέρι στην καρδιά ότι μία εντυπωσιακή παρουσία κόσμου μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις; 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Πιστεύω ναι, ότι θα τις φέρει και ιδίως η πίεση από την ομογένεια την οποία φοβούνται και είναι εκτός, έχει δύναμη και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως στάθηκε η ομογένεια στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο μόνος λαός στην παγκόσμια ιστορία, που συντελέσαμε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και όχι κοινωνικό. Κοινωνική επανάσταση έκαναν οι Γάλλοι, εμείς κάναμε εθνικοαπελευθερωτικό. Επειδή λοιπόν το θέμα είναι εθνικό και φαίνεται ότι ο κόσμος συσπειρώνεται χωρίς σημαίες, χωρίς κόμματα και ακόμα και αυτό προσπαθούν να το καπηλευτούν έστω και πολιτικά, τους αντιλαμβάνεται πλέον ο λαός και καταλαβαίνει την παγίδα, εγώ θεωρώ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και ναι η ομογένεια μπορεί να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό.

Και να πω και κάτι, επειδή μου είπατε προηγουμένως για κάποιον «ΣΥΡΙΖΑΙΟ» που έλεγε γιατί εμπλέκονται οι ομογενείς. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, γιατί ο κ. Καμμένος το φώναζε και έχει καταθέσει πρόταση, είναι να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς και επειδή στην πολιτική κίνηση που έχω, που είναι πολιτική κίνηση και όχι κόμμα, το ξεκαθαρίζω, ένα πολιτικό think tank θα το έλεγα με νέους ανθρώπους αξιόλογους, που παλεύουμε σε πολλά επίπεδα.

Αυτό το οποίο προτείνω εγώ, είναι να καταργηθούν οι βουλευτές της επικράτειας και στην θέση τους να μπουν με ψήφο, με βάση τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη. να μπαίνουν Έλληνες της ομογένειας και οι Έλληνες της ομογένειας να έχουν ψήφο.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ