Απόσπασμα της από 22 Ιουλίου 2015, ομιλίας της βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην Επεξεργασία και Εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015»

Τα χρήματα των μνημονίων δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, γυρίζουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Κανείς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε grexit, εάν αποφασίσουμε να ασκήσουμε τα απαιτούμενα θεσμικά αντίμετρα, όπως αυτό της αρνησικυρίας ή του βέτο. Οι συνθήκες δεν απαγορεύουν το κούρεμα, οι Γερμανοί το απαγορεύουν, αυθαίρετα, όσο και αν τα ελληνικά κανάλια της διαπλοκής έχουν πείσει τους αδύναμους στο μυαλό, περί του αντιθέτου.

Το ζήτημα που τίθεται είναι, εάν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος, που αποτελείται στο μεγαλύτερο βαθμό από τόκους. Όποιος καταλαβαίνει την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνεται και την προτεινόμενη λύση. Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες παράκαμψης της συνείδησης των βουλευτών για την προσκόλληση απλά στην καρεκλίτσα του Υπουργικού Συμβουλίου, όσων βάζουν τη θέληση για εξουσία υψηλότερα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους και του λαού.

Δείτε εδώ όλη την ομιλία από την προσωπική ιστοσελίδα της Ραχήλ Μακρή: http://bit.ly/2sMMwdA