Η απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο για την καλύτερη λειτουργία της, σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο Παλλήνης Ραχήλ Μακρή, η οποία μίλησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”.

«Ο δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης από την πρώτη μέρα που εκλέγεται πρέπει να καταθέτει την κομματική του ταυτότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, η οποία δήλωσε υπέρ των συνθέσεων και των δημιουργικών συνεργασιών, που επιβάλλει και ο καινούριος εκλογικός Νόμος της απλής αναλογικής.

Βεβαίως, η ίδια ασκεί αυστηρή κριτική στις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, τόσο για τον Κλεισθένη, όσο και την απλή αναλογική. «Αυτή η Κυβέρνηση δεν έφερε την απλή αναλογική για να λύσει προβλήματα. Στην ουσία θέλει να δημιουργήσει ένα μπάχαλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε η πρώην Βουλευτής.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής με έναν γύρο εκλογής και με κοινό ψηφοδέλτιο.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για το δημαρχιακό θώκο Παλλήνης, η Ραχήλ Μακρή τονίζει πως επρόκειτο για μια εύκολη απόφαση, η οποία όμως απαιτεί μια δύσκολη μάχη. Επίσης, σημείωσε ότι βασική της προτεραιότητα εάν και εφόσον την εμπιστευτούν οι συνδημότες της θα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

«Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική, επειδή διαβλέπω ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον. Ο δήμος θα πρέπει να είναι ένας πυρήνας – κύτταρο δίπλα στον πολίτη στα δύσκολα», ήταν τα λόγια της κ. Μακρή, η οποία δεσμεύτηκε να οργανώσει λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου.

Συνέντευξη της Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, κ. Ραχήλ Μακρή, στην εκπομπή “Δημοτικές Διαπλοκές” με τους Δ. Δημακόπουλο, Χ. Μαντζουράνη και Γ. Μισιάκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου στους 94 fm

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

https://www.94fm.gr