Συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στον ΙΟΝΙΟΝ FM στην εκπομπή του Δημήτρη Κολόκα

Έπεσαν οι μάσκες και για τον περιφερειάρχη Ανατολικής και για τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, είπε η είπε η Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή, στο IONION FM.

«Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μετά την αποδοχή της χρήσης του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια, ας ψάξει πως ακριβώς θα τον αποκαλούν στον έναν χρόνο που του απομένει στην καρέκλα. Απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ, κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επικροτούσε την θέση του Υπουργού Εξωτερικών και της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, καταθέτοντας ταυτόχρονα στα πρακτικά της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών και δηλώνοντας στην Περιφερειακή Σύμβουλο, Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ότι αποτελεί Εκπρόσωπο Τύπου του Κοτζιά».

Η κ. Μακρή επεκτάθηκε και στην αποδοχή του όρου «Μακεδονία» από το πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι τώρα πάει να γίνει η πραγματική αναγνώριση με την δική μας υπογραφή.

Η κ. Μακρή είπε ότι συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και περιέγραψε σκηνές απείρου κάλλους από τα εμπόδια που δημιούργησε η κυβέρνηση στους συμμετέχοντες πολίτες εκεί και καταδίκασε την ΕΡΤ 3 για την μη μετάδοση αυτού του μεγάλου γεγονότος.

Είπε ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα είναι στο σύνταγμα, που πρέπει να βουλιάξει, όπως είπε χαρακτηριστικά.