15 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Βουκουρέστι το 2008, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε να πείσει τους συμμάχους, με τη σταθερή θέση που επέδειξε, να αρνηθούν την ένταξη των Σκοπίων.

Σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές και όπως απέδειξε η πράξη χάρη στην έξυπνη πολιτική του, όχι μόνο το ΝΑΤΟ έκανε δεκτή τη θέση της Ελλάδας, αλλά η ηγεσία των Σκοπίων εκτέθηκε ακόμη περισσότερο, προσφεύγοντας στο Δικαστήριο της Χάγης.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Σκοπιανοί μεθοδικά σε όποια διεθνή συνάντηση βρεθούν, παραβιάζουν τις διεθνείς αποφάσεις και το άχρηστο πολιτικό προσωπικό της χώρας που συνέβαλε σε αυτό.

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος επί κυβέρνησης ΝΔ, στην οποία συμμετείχατε ως Υπουργός εμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2013 να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν προέβαλε βέτο, αμφισβητώντας έτσι τους χειρισμούς του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Φυσικά δεν θα απορριφθούν ευθύνες σε έναν Υπουργό της κυβέρνησης για τους χειρισμούς άλλων, ωστόσο σήμερα είστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποχρεωμένος να πάψετε να κρύβεστε και εσείς και οι βουλευτές σας και να μας πείτε ποια είναι η θέση σας τελικά και αν η ΝΔ αποδέχεται ή όχι τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Ραχήλ Μακρή 

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

 Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr