Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στον Ρ/Σ της Σάμου «2000 FM 99.8» με τον Ιωάννη Νέγρη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ: Έχουμε παρακαλέσει τώρα την κ. Ραχήλ Μακρή η οποία ήταν και πρώην βουλευτής Κοζάνης και ξέρει καλύτερα τον κ. Ντζιμάνη, να μας δώσει κάποια στοιχεία γιατί τον καλεί να ανακαλέσει τις απειλές περί πολέμου γιατί θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Τώρα για ποιο λόγο, υπάρχει αυτή η αντίδραση θα μας τα πει σε λίγο η κ. Μακρή η οποία είναι ήδη στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής.

Κυρία Μακρή, καλό μεσημέρι από την Σάμο.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Καλό μεσημέρι Γιάννη, σε ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για το βήμα που μου δίνεις. Αυτός ο Βουλευτής, είναι Βουλευτής λίστας, είναι δοτός Βουλευτής, δηλαδή μπήκε τον Σεπτέμβριο σε αυτές τις μεθοδευμένες εκλογές από τους Γερμανούς και σε συνεννόηση με τους δανειστές, στη λίστα ως τέταρτος, δεν έχει ψήφο από πολίτες απλά βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε τις έδρες βάσει του εκλογικού νόμου. Κατά το Σύνταγμα δηλαδή, δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ: Λέει, ότι απειλεί με πόλεμο αν δεν αποδεχτούμε τον όρο Μακεδονία. Τι «Ντζιμανιές» είναι αυτές για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Καταρχήν, θα πρέπει να σου πω, ότι σε προηγούμενη συνέντευξη που σου είχα δώσει, στο δικό σου ραδιόφωνο, είχα προειδοποιήσει ότι είναι τόσο απατεώνες, τέτοιοι προδότες οι οποίοι θα φτάσουν στους εκβιασμούς και θυμάσαι ότι το είχαμε αναλύσει αρκετά.

Σου είπα ότι θα θέσουν διλήμματα εκφοβισμού στον ελληνικό λαό. Στο μνημόνιο έθεσαν το ψευδές δίλημμα, θα πτωχεύσετε, θα πεινάσετε, δεν θα έχετε στα ράφια γάλα για να πιείτε, δεν θα έχουμε πετρέλαιο, θα σας βγάλουμε από το ευρώ και όλα αυτά που ήταν ψευδή, για να περάσουν το μνημόνιο και να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός τον εκβιασμό αυτό, τα μνημόνια, την εξαθλίωσή του και τα ξεπουλήματα, βέβαια.

Και από την άλλη σήμερα, για να περάσουν και να εκχωρήσουν και τα εθνικά που είναι πάρα πολύ σοβαρά, χρησιμοποιούν πάλι ένα ψευδές επιχείρημα για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό, που είναι αυτό του πολέμου.

Βάλανε μπροστά τον Ντζιμάνη, ο οποίος παίρνει και τις εντολές από το Μαξίμου και σε μία ανήκουστη για τα χρονικά και τα ιστορικά, δήλωση, δεν έχει επαναληφθεί πρέπει να πω στην παγκόσμια ιστορία, από κανέναν πολιτικό καμιάς χώρας στον πλανήτη, να λέει ότι αν δεν αποδεχτούν στην ουσία, τον όρο για την Μακεδονία, θα πρέπει να πάμε σε πόλεμο με τους Σκοπιανούς.

Βέβαια, ξεχνάει, ότι ο ίδιος ήταν Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ: Σε τέτοια χέρια είχαμε τον Στρατό.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Έχει αποστρατευθεί με τον βαθμό του Στρατηγού. Έφυγε από το στρατόπεδο Παπαπέτρου ως Διοικητής του στρατοπέδου του Α’ Σώματος Στρατού, που είναι η φύλαξη όλως των Βορείων συνόρων, όλης της Βορείου Ελλάδος σχεδόν, εκτός του Έβρου, δηλαδή όλη την Ήπειρο και την Μακεδονία.

Και δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει να σου πω, ότι ως Βουλευτής του Νομού, ήμουν η μόνη πολιτικός, γιατί δεν είχαν πάει ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε κανένας από τους τότε Βουλευτές, γιατί ήμουν στους ΑΝΕΛ, ήμουν η ίδια που στάθηκε δίπλα του και συμπαραστάθηκα και φώναξα για το θέμα αυτό.

Είχα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή τότε (http://bit.ly/2yeJnr6) επί κυβέρνησης Σαμαρά, είχε απαντηθεί τότε από τον Υπουργό, υπάρχουν τα βίντεο, στο οποίο του λέω τους κινδύνους και τις απειλές από το κλείσιμο του Α’ Σώματος Στρατού.

Αυτή η ερώτηση, αποτέλεσε και μία αφορμή για να υπάρχει ένταση και στους ΑΝΕΛ, γιατί τόλμησα να κάνω την ερώτηση.

Και βέβαια, όταν έκλεινε το στρατόπεδο και κατεβάζαμε την σημαία, ήμουν δίπλα στον κ. Ντζιμάνη, μαζί με τον Μητροπολίτη Κοζάνης, και ο κ. Ντζιμάνης δάκρυσε λέγοντας το περίφημο: «Καληνύχτα Κοζάνη, Καληνύχτα Μακεδονία. Εύχομαι να μην μας χρειαστεί η γιατί δεν θα μπορούμε να είμαστε εκεί».

Δηλαδή, στην ουσία, αυτό είναι το τραγικό. Ότι σήμερα, είναι Βουλευτής μίας κυβέρνησης που εκχωρεί το όνομα για την Μακεδονία και βγαίνει και λέει, ότι αν δεν δεχθείτε ως Έλληνες την ονοματοδοσία και την παράνομη εκχώρηση του ονόματος, εμείς θα κάνουμε πόλεμο. Δηλαδή, στην ουσία λέει, ότι η κυβέρνησή του, θα μας οδηγήσει σε πόλεμο αν αποδεχτούμε την υποταγή.

Από την άλλη όμως, έχει δηλώσει, ότι είναι ανέτοιμος ο στρατός, αφού ήταν Διοικητής του στρατοπέδου του Α’ Σώματος του πιο βασικού του Στρατού, για να προφυλάξουμε τα σύνορα και το έχει πει με δήλωσή του.

Άρα, στην ουσία, εμπαίζει τον ελληνικό πληθυσμό, τον τρομοκρατεί, για να μπορέσουν να περάσουν την ονοματοδοσία, η οποία αποκαλύφθηκε χθες στο NY της Αγγλίας , την εφημερίδα, ότι έχει συμφωνηθεί να γίνει δημοψήφισμα στα Σκόπια με το όνομα «Νέα Μακεδονία» και σε εμάς, να περάσει από την Βουλή. (https://www.thetimes.co.uk/article/theres-only-one-macedonia-and-its-greek-protesters-insist-8tvnhzjqb).

Άρα θα πρέπει να περάσει από την Βουλή, άρα θα αιτιολογήσουν την ψήφο τους και την προδοσία με το ότι θέλατε να γίνει πόλεμος.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ