03 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με την υπ΄ αρίθμ. ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ 393/2017 απόφασή τους Τσακαλώτος και Σπίρτζης τροποποιούν την υπ’ αρ. 6686/2014 υπουργική απόφαση για την «χωροθέτηση σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής κα την υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας».

Παρά τις όποιες αντιδράσεις των κατοίκων για τη μη εγκατάσταση και λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδού και παρά το ήδη αυξημένο κόστος μεταφοράς, ανθρώπων, αγαθών και προϊόντων, προχώρησαν στην έκδοση αποφάσεως για τη λειτουργία 38 νέων σταθμών διοδίων μέσα στους επόμενους μήνες με ανώτατο χρονικό όριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες περί μη εγκατάστασης νέων διοδίων των κύριων Τσίπρα – Σπίρτζη, μετατράπηκαν σε διόδια για κάθε 35χλ οδικού δικτύου.

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το κόστος διέλευσης σε μία εθνική οδό που το μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευάστηκε από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για παραβίαση της ισχύουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ταυτόχρονης πληρωμής τελών κυκλοφορίας και διοδίων.

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξυπηρέτηση ληστρικών συμφερόντων εθνικών εργολάβων και υπενθυμίζει στους πολίτες ότι, η Εγνατία οδός βρίσκεται στην δικαιοδοσία των δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους και την στήριξη των τραπεζών.

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει τις δημοτικές αρχές που σε αγαστή συνεργασία με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο σιωπούν εκκωφαντικά για την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων, αλλά ενέκριναν σε μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση των πολιτών, επεκτάσεις οδικών αξόνων με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, λίγο πριν την ολοκλήρωση ξεπουλήματος της Εγνατίας οδού.

Χαρακτηριστική υπήρξε η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61, την ίδια ώρα που η Εγνατία οδός είχε εκχωρηθεί στο πλυντήριο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ και ο Υπουργός Υποδομών καθυστερούσε την διαδικασία εκποίησης μέχρι την λήψη της απόφασης.

Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να διατηρήσει τις καρέκλες τους στην εξουσία για την εθνική καταστροφή που έχουν διαπράξει και συνεχίζει αμείωτη την εθνική καταστροφή προκειμένου να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α

Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ

Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

Παρατίθενται οι ως άνω  δύο αποφάσεις