13 Μαΐου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην ΕΑΒ ΑΕ πριν από τρία χρόνια, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων, δήλωσε ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είναι μια αμυντική βιομηχανία, η οποία δεν επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες και τον Ελληνικό λαό, αντιθέτως κάθε χρόνο φέρνει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας την Ελλάδα το κέντρο ουσιαστικά της αεροπορικής βιομηχανίας στην Ευρώπη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τόνισε επίσης, ότι η προσπάθεια της τρόικας, η προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας, οδηγούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, με τεράστιες ανεκτέλεστες συμβάσεις 850 εκατομμυρίων ευρώ, να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Σε αυτό το εργοστάσιο είπε κατασκευάζονται σημαντικά εξαρτήματα των F16, των αεροσκαφών της Lockheed Martin,των Super Puma, των Apache, ενώ υπάρχουν συμβάσεις με όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους δήλωσε ότι, θα είναι δίπλα τους, ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει η ΕΑΒ να φέρνει χρήματα στην πατρίδα μας και να μη ρημάξει, όπως ρημάζει το σύνολο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων.

Στις 03.05.2015 στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια για τους μηχανικούς αεροσκαφών της Εταιρίας και εν γένει για το τεχνικό προσωπικό της, χαρακτηρίζοντας τους ως ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς, προφανώς για να δικαιολογήσει την προτιθέμενη εκποίηση της ΕΑΒ ΑΕ και προκειμένου να έχει ένα καλό πολιτικό άλλοθι στην μνημονιακή τήρηση των συμφωνηθέντων για το ξεπούλημα της.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί τον κ. Υπουργό να ανακαλέσει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους μηχανικούς αεροσκαφών της ΕΑΒ και να σταματήσει κάθε αντιεθνική ενέργεια που θα αποδυναμώσει περαιτέρω την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και κατ’ επέκταση και την άμυνα της χώρας.

Η ΕΑΒ διαθέτει άριστα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό και οφείλει να διασφαλίσει την εργασιακή του υπόσταση, πριν χαθεί και άλλη εργασιακή εμπειρία και διαφυγή επιστημόνων εξειδικευμένων προς άλλες αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μιχάλης Χριστοδουλίδης 

Σμήναρχος ε.α. και Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Μέτωπο Νίκης 

 www.metoponikis.gr