Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στο “Πρωινό στη Νέα Υόρκη”, με τον Δημήτρη Φιλιππίδη στον HELLAS FM – Hellenic Radio

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Έφερε ένα μνημόνιο το οποίο δεν έχει προηγούμενο ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχω παρακολουθήσει στην Αφρική. Αυτά τα οποία γίνονται δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο γιατί κανένας ακόμα και δικτάτορας στη χώρα μας αλλά και αλλού δεν έχει παραδώσει χωρίς πόλεμο μία χώρα. Παρέδωσαν δηλαδή χωρίς πόλεμο και χωρίς να έχουν λαϊκή εξουσιοδότηση, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις εκλογές δεν πήγε το 55% του λαού να ψηφίσει, δεν μπορεί με 1,9 εκατ. Έλληνες από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και με την σύμπραξη ενός κόμματος ούτε διακοσίων χιλιάδων ψηφοφόρων να θεωρούν αυτοί ότι μπορούν να υπογράφουν και να αποφασίζουν για τόσο μεγάλα θέματα και ιδίως στα κείμενα αυτά να δεσμεύουν και τις επόμενες γενεές.

Γιατί στο μνημόνιο που υπέγραψαν, λέει ότι μέχρι το 2065 θα λαμβάνουν δημοσιονομικά μέτρα. Και από το 2065 θα καθίσουν στα τραπέζια και εκεί θα αποφασίσουν, με την προϋπόθεση ότι εμείς έχουμε ξεπληρώσει το 75% του χρέους και υπάρχει ανάπτυξη 3.5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3.5%, τότε θα αποφασίσουν αν θα βγούμε από την εποπτεία. Η εποπτεία όμως, κατά τη συνθήκη του Μάαστριχτ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανήκουμε ως ισότιμο μέλος δεν προβλέπει εποπτείες για μέλος – κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ μιλάμε για μία κατάφορη παράβαση όλων των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, μιλάμε για μία κατάφορη παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και νόμων και θα έπρεπε αυτοί να οδηγηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Γιατί υπάρχει να μην ξεχνάμε και η πραγματογνωμοσύνη και η έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ που ήρθε στην χώρα και κατέγραψε γεγονότα και είπε, ότι το μνημόνιο και ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε και όλο αυτό που έχει επιβληθεί παράνομα κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα έχει επιφέρει τέτοια καταστροφή που θεωρείται γενοκτονία για τον λαό, άρα τιμωρείται στα Διεθνή Δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σαν τέτοιοι θα πρέπει στο μέλλον να οδηγηθούν.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ