Όλοι μας θυμόμαστε την περιβόητη αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου που έπραξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπου 14 ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου περάσανε στα χέρια θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, και σε μια νύχτα αυτή η εταιρεία πέρασε σε χέρια κάποιου κυρίου εβραϊκής καταγωγής με την επωνυμία Benny Steinmetz.

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη σελίδα της εν λόγω εταιρείας (http://www.nbgpangaea.gr/articlefiles/383-460-2017_08_04_gr.pdf, φώτο 5), η οποία είναι και εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ήτοι σημαίνει ότι εποπτεύεται και από την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα δει πως είναι ιδιοκτήτης πλέον ενός ακινήτου στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Μοναστηρίου 326, όπου εκεί στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπως μας ενημερώνει και η επίσημη σελίδα της Ελληνικής αστυνομίας.

Το θέμα του σκανδάλου και τον μεθοδεύσεων πώλησης αυτών των ακινήτων του δημοσίου, είχε έρθει στη βουλή το 2013 με σχετική ερώτηση μου.

Έρχεται λοιπόν μετά από τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times και με ημερομηνία 14/8/2017 (https://www.nytimes.com/2017/08/14/business/dealbook/beny-steinmetz-israeli-billionaire-detained.html?mcubz=0), αποκαλύπτει πως ο εν λόγω κύριος που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να μας αποκαλύψει πως έχει συλληφθεί στο Ισραήλ κατόπιν διεθνούς εντάλματος για απάτες στην Νέα Γουινέα την περίοδο που πήγε το ΔΝΤ.

Βλέπεται τα διεθνή κοράκια πηγαίνουν σε χώρες, που μπροστάρηδες έχουν παγκόσμιους θεσμούς τύπου «ΔΝΤ» και κάνουν πλιάτσικο στις χώρες αυτές.

Ερώτηση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για το σκάνδαλο πώλησης της Εθνικής Πανγαία