Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στην εκπομπή «Αρτηρία» με την Φρατζέσκα Σαββοργινάκη στο ΑΡΤ

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: http://bit.ly/2nTt3Zk

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ξεκινήσω με την ΔΕΗ;

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Να ξεκινήσεις με την ΔΕΗ, γιατί είναι πολύ σημαντική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί ξέρω ότι σε «καίει» πάρα πολύ. Γιατί έχεις μεγαλώσει στην Πτολεμαΐδα, έχεις ζήσει το τι ακριβώς συμβαίνει επάνω και τώρα που γίνεται αυτό το εθνικό έγκλημα, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός τότε…

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κι εγώ το έχω χαρακτηρίσει και είναι εθνικό έγκλημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, η αλήθεια όμως είναι ότι εσύ δεν υπογράφεις για να πουληθεί, ενώ ο Πρωθυπουργός υπογράφει.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Μα ούτε υπέγραψα. Αυτοί υπέγραψαν για την πώληση της ΔΕΗ, στο μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015, γιατί ήταν απαίτηση του Σόιμπλε.

Μέσα δηλαδή στο ταμείο, μία από τις απαιτήσεις είναι η εκχώρηση της ΔΕΗ.

Και βέβαια πίσω από την ΔΕΗ, κρύβονται τα συμφέροντα τα οποία ονόμαζαν κάποιοι νταβατζήδες.

Αυτοί, δηλαδή στους οποίους εκχωρούσαν κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις τους και τις βαριές βιομηχανίες που διαθέτουν, την Μεγαβατώρα κάτω από το κόστος παραγωγής, στα 30 € την Μεγαβατώρα όταν το κόστος από το εργοστάσιο φεύγει, από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό στα 50 € την Μεγαβατώρα, είναι οι ίδιοι που σήμερα διεκδικούν τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας που πρέπει να σου πω, ότι πίσω από τα ΥΗΣ, δηλαδή τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς κρύβεται και η εκχώρηση των υδάτων της χώρας.

Μόνο το ΥΗΣ Πολυφύτου στην Κοζάνη, στην ουσία δίνει νερό στον κάμπο της Ημαθίας και δίνει πόσιμο νερό σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Αντιλαμβάνεστε όταν πέσει στα χέρια των ιδιωτών τι ακριβώς θα συμβεί μόνο και μόνο από έναν υδροηλεκτρικό σταθμό, ο οποίος έχει σχέση με τα ύδατα, γιατί κινείται με τα ύδατα.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις πλάτες του ελληνικού λαού. Είναι μία τεράστια εταιρεία Εθνικής Στρατηγικής σημασίας για την χώρα.

Στην ουσία παραδίδουν τα ενεργειακά κλειδιά της χώρας σε ιδιώτες και σε συμφέροντα και όπου έχει συμβεί αυτό στο εξωτερικό, έχουν γίνει δημοψηφίσματα, όπως στο Αμβούργο όπου επανακρατικοποίησαν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια, πουθενά στον κόσμο δεν έχουν εκχωρήσει ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, αυτοί κατακτώνται κυρίως όταν γίνεται πόλεμος.

Για παράδειγμα, όταν μπήκαν στην Μοσούλη το πρώτο πράγμα μετά τις τηλεπικοινωνίες, όπως γίνεται σε κάθε πόλεμο, πάντα παίρνουν τις διόδους και τους εξόδους της χώρας, δηλαδή τα λιμάνια…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Στρατηγικής σημασίας,

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Βεβαίως, που είναι σημαντικά.