Τηλεφωνική παρέμβαση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Τομεάρχη Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης, στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” με τον Άκη Παυλόπουλο

Περίπου 11.000 διπλωματούχοι μηχανικοί έχουν διαγραφεί την τελευταία τριετία από τα μητρώα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, δηλαδή το 20% περίπου των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών εξαιτίας της μεγάλης κρίσης που περνά ο κατασκευαστικός κλάδος.

Ο κυριότερος λόγος είναι η ανυπαρξία τεχνικού αντικειμένου που οδηγεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στο εξωτερικό αλλά και οι μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν γονατίσει τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σε πρόσφατη δήλωση του μίλησε για ανεργία του κλάδου που αγγίζει το 60%.

Οι διάφοροι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλούν για ανάπτυξη στον κλάδο, επικαλούμενοι την σχετική αύξηση των οικοδομικών αδειών, αλλά δεν λένε ότι αυτές οι άδειες είναι άδειες για προσθήκες, επεκτάσεις, ανακαινίσεις και γενικά άδειες μικρής κλίμακας και όχι νεόδμητων και μεγάλων κτηριακών έργων.

Είναι λυπηρό οι μηχανικοί μας να έχουν καταντήσει φοροεισπράκτορες του κράτους, ασχολούμενοι κυρίως με τακτοποιήσεις και ενεργειακά πιστοποιητικά.