21 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πολλοστή φορά, το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Κρήτη, ετέθη εκτός υπηρεσίας με σοβαρή μηχανική βλάβη αποκόπτοντας την επαφή των Κυθήρων με το λιμάνι του Πειραιά.

Επειδή κατά πληροφορίες μας, η βλάβη είναι πολύ σοβαρή και δεν προβλέπεται επαναδραστηριοποίηση του πλοίου πριν περάσουν πολλές ημέρες ή και μήνες και ενόψει της αρξαμένης τουριστικής περιόδου ερωτούμε τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τι σκέφτεται επί του προκειμένου να πράξει, ώστε να μην χαθεί η τουριστική σεζόν για το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο νησί των Κυθήρων, ένεκα της εκ νέου διακοπής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Πειραιώς Κυθήρων.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, πρόκειται για το μοναδικό δρομολόγιο και το μοναδικό πλοίο που συνδέει τα Κύθηρα με τον Πειραιά, ερωτούμε και πάλι τον κ. Υπουργό, εάν είναι γνωστής της κατάστασης και εάν σκέφτεται να αντικαταστήσει το συχνά προβληματικό πλοίο με κάποιο άλλο καλύτερο, ώστε να μην παραμείνει το νησί των Κυθήρων αποκλεισμένο από το λιμάνι του Πειραιά και να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία προβλέπεται και αρκετά αυξημένη.

Μιχάλης Μηνόγιαννης

Συνταξιούχος Πλοίαρχος  Α΄ Ε.Ν.

Πρώην Διευθυντής ΑΕΝ / Πλ. Ασπροπύργου

 Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr