«Χρυσές δουλειές» έκανε στον Δήμο Παλλήνης μία δημοτική υπάλληλος η οποία κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια, από το 2007 έως το 2013, όπως δείχνει έγγραφο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», να υπεξαιρέσει από το δημοτικό ταμείο περισσότερα από 144.000,00 ευρώ (144.787.06 ευρώ).

Σε σκληρή ανακοίνωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή, καταγγέλλει πως:

Από το έτος 2007 έως το 2013, η ταμίας υπεξαιρούσε ανενόχλητη χρήματα των Δημοτών κάτω από την μύτη του Δημάρχου. Του Δημάρχου που φέρει και την πολιτική ευθύνη για την αδυναμία άσκησης ελέγχου. Αδυναμία που οδήγησε στο να εντοπιστεί η υπεξαίρεση από ένα τυχαίο γεγονός και όχι από έλεγχο, οκτώ χρόνια μετά.

Μάλιστα, στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 11/10/2018, ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ζητώντας: Τον καταλογισμό του ποσού των εκατό σαράντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και έξι λεπτών (144.787,06€), στην Κ. Π. του Ι. διότι λόγω της ιδιότητας της ως αναπληρώτρια εισπράκτορας για τον τέως Δήμο Γέρακα και μετά την συνένωση σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010, αναπληρώτρια εισπράκτορας για τη Δημοτική Ενότητα Γέρακα του νυν Δήμου Παλλήνης (για τα παραπάνω έτη και τις ημερομηνίες), με πράξεις της ευθύνεται για το παραπάνω ισόποσο χρηματικό έλλειμμα που διαπιστώθηκε από την ειδική ταμία του Δήμου Παλλήνης.

Ωστόσο, η κα Μακρή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως: «Δέκα χρόνια μετά, ο Δήμαρχος με μια απόφαση «φέρε πίσω τα κλεμμένα», θεωρεί ότι υπεκφεύγει της πολιτικής του ευθύνης. Δεν μας λέει όμως, τι θα γίνει αν δεν επιστραφούν λόγω αδυναμίας από την ταμία και ποιοι ακριβώς θα τα πληρώσουν και προσθέτει:

«Εμείς ξέρουμε βέβαια, ότι δυστυχώς οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, καλούνται να πληρώσουν την ανομία και τα κλεμμένα που είναι προϊόν της ανύπαρκτης και αναποτελεσματικής Διοίκησης της Δημοτικής Αρχής εδώ και δεκαετίες.

Καλούνται να πληρώσουν την αδυναμία του Δημάρχου Παλλήνης, να ασκήσει τον εποπτικό και ελεγκτικό του ρόλο στους πολιτικούς του υφισταμένους και να προβεί στις ενέργειες εντοπισμού και πρόληψης φαινομένων κατάχρησης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τα ταμεία του Δήμου».

Αναπάντητο σύμφωνα με την υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης, παραμένει επίσης το ερώτημα: «Αν επί χρόνια μια ταμίας έκλεβε τα ταμεία του Δήμου ανενόχλητη, γιατί να μην γίνεται αυτό και σε άλλες περιπτώσεις ταμείων που διαχειρίζονται εκατομμύρια, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε Δημοτικούς Συμβούλους».

Τέλος, τονίζει ότι: «Είναι φανερό, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να καταπολεμήσει τα φαινόμενα κλοπής των χρημάτων των δημοτών.

Είναι φανερό, ότι τα ελλείμματα πολιτικής ικανότητας οδηγούν τον Δήμο στην καταστροφή, για αυτό και πρέπει να εξαλειφθούν.

Για αυτό και ο Δήμος Παλλήνης, πρέπει να αλλάξει όλο το κατεστημένο και το παλιό και να προχωρήσει με έλεγχο, απολογισμό, διαφάνεια και απόδοση λογαριασμού για κάθε ευρώ του Δημότη».