28 Σεπτεμβρίου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μέτωπο Νίκης μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΠΑΠ παρευρέθηκε σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2017 (http://wp.me/p8UiZc-7Sz) στην συζήτηση ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας προσφυγής 7 εργαζομένων της εταιρείας που απολύθηκαν χωρίς αιτιολογία.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα σε συζήτηση ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν χωρίς αιτιολογία, απλά από διάθεση εκδίκησης της εργοδοσίας γιατί συμμετέχουν στις εργασίες του Σωματείου Εργαζομένων της ΟΠΑΠ.

Η εταιρεία ΟΠΑΠ κατάρτισε συμβάσεις εργασίας κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε βασικής αρχής του Εργατικού Δικαίου στην οποία δεν προβλέπονται:

α) Ύπαρξη ειδικότητας εργαζομένου,

β) Ωράριο,

γ) Ημέρες απασχόλησης,

δ) Τόπος παροχής εργασίας, ούτε καν μηνιαίος μισθός, αλλά ετήσιος.

Η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε σε σύνταξη σχετικής έκθεσης και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιβολής προστίμων που ξεκινάνε από το ελάχιστο 500 ευρώ έως 5000 ανά εργαζόμενο της εταιρείας, σε σύνολο 1164 εργαζομένων σε αυτήν την εταιρεία.

Η εργοδοσία ήταν κατά την διάρκεια της εκδίκασης των προσφυγών κάθετη στην εμμονή της να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι ούτε καν την βασική υποχρέωση καταβολής πλήρους αποζημίωσης δεν έχει εκπληρώσει.

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την συγκάλυψη του σκανδάλου της εκποίησης του ΟΠΑΠ.

Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr

Παρατίθενται οι παρέμβασεις και το Κοινοβουλευτικό έργο της Ραχήλ Μακρή για τον ΟΠΑΠ – http://bit.ly/2fRlKNt