Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στον Ρ/Σ της Σάμου «2000 FM 99.8» με τον Ιωάννη Νέγρη

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Θα πρέπει επίσης να το τονίσω, ότι ο κ. Καμμένος να αφήσει την κοροϊδία και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και να κάνει το χρέος του, έστω την τελευταία στιγμή, που το καθήκον του είναι να ρίξει αυτή την κυβέρνηση και να αποσύρει την πρόταση που έχει στήριξη στην κυβέρνηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ: Εκείνη η είδηση που έρχεται τώρα, είναι ότι μπορεί να φύγει από Υπουργός αλλά δείχνει να στηρίζει την κυβέρνηση, έτσι μέχρι στιγμής.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Το να φύγει από Υπουργός, δεν σημαίνει κάτι. Σημαίνει, ότι φεύγει εκ του ασφαλούς για να σωθεί πολιτικά και να λέει στην ουσία ότι έφυγα από την κυβέρνηση, όμως συνταγματικά πρέπει να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και πρέπει να πέσει ώστε να μην προλάβει να υπογράψει αυτό το εθνικό έγκλημα, που λέγεται εκχώρηση του ονόματος στα Σκόπια. Γιατί αν υπογραφεί, σε ένα τέτοιο θεσμικό κείμενο στο ΝΑΤΟ, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πλέον η νομική αναγνώριση και που σημαίνει ότι ακόμα κι αν η χώρα, αργότερα έστω, προσφύγει για εθνική μειοδοσία και τιμωρήσει στα Εθνικά Δικαστήρια τους πολιτικούς που υπέγραψαν αυτή την εκχώρηση. Όταν θα προσφεύγει στα δικαστήρια της Χάγης, οι Σκοπιανοί θα επικαλούνται αυτή την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης, θα επικαλούνται αυτή την νομική, στην ουσία, αναγνώρισή τους και στη Χάγη θα καταπέφτουν και θα μας αναγκάζουν να αποδεχόμαστε αυτή την υπογραφή.

Άρα, με κανέναν τρόπο, τονίζω, δεν πρέπει να αφήσουμε να υπογραφεί αυτό με την σφραγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης και ακόμα κι αν είναι κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Οπότε ο Καμμένος, ας αφήσει τα καραγκιοζιλίκια και όλες αυτές τις κορώνες τις «πατριωτικές» και να πράξει το καθήκον του, γιατί θα είναι συνυπεύθυνος και συνεργός, ακόμη κι αν αποχωρήσει από Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ: Υπάρχει ένα σενάριο που το διαβάζω τώρα, ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν σχεδιάσει την αποχώρησή του και να κερδίσει τις εκλογές και να συνεχίσουν μετά και λέει: Σε αχαρτογράφητα νερά αναμένεται να εισέλθει η πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον έρθει στην Βουλή πρόταση για λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό χρονικό προσδιορισμό ακόμα και Σλαβική γραφή.

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του real.gr, θα αποχωρήσει από μέλος της Κυβέρνησης, εφόσον στην Βουλή έρθει προς ψήφιση σχετική πρόταση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μάλιστα, το θέμα το έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, εφόσον δηλαδή τεθεί θέμα δεδηλωμένης και κατατεθεί πρόταση μομφής. Οι ΑΝΕΛ, θα παράσχουν πιθανότητα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, που σημαίνει εδώ ότι υπάρχει μία συμφωνία, δεν είναι τυχαίο όλο αυτό.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Βέβαια υπάρχει συμφωνία, τα μεθοδεύει, αφού φαίνεται και από τις δηλώσεις των Υπουργών, αυτοί οι οποίοι δεν είναι από την Μακεδονία, έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση ότι δεν ρίχνουν την κυβέρνηση και ότι θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», στη Βουλή.

Άρα εδώ, έχουν μετρήσει με τον κ. Τσίπρα που ενώ βγήκε, πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά δεν έκανε δηλώσεις Υπουργός. Ενώ βγήκε, φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις, ότι έχουν συμφωνήσει ότι θα έρθει από την Βουλή, απλά μετράνε τους Βουλευτές, προκειμένου ο κ. Καμμένος, αυτό είναι η πρακτική που ακολουθεί, γιατί το ξέρω πάρα πολύ καλά που λειτουργεί κοινοβουλευτικά. Θα μετρήσει και ξέρει από τους Βουλευτές του πρόβατα, ποιοι ακριβώς θα είναι και δεν είναι. Οι βουλευτές οι οποίοι δεν είναι από την Μακεδονία, θα ψηφίσουν κανονικά, οι υπόλοιπο δεν θα ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Καμμένου και θα δούμε ανάλογα εκείνη την στιγμή, εάν τους φτάνουν οι ψήφοι του Ποταμιού και οι υπόλοιποι ψήφοι και του ΚΚΕ, προκειμένου να περάσει.

Περνάει άνετα, γιατί μόνο με του ΚΚΕ τις ψήφους, καταλαβαίνετε ότι περνάει ακόμη κι αν δεν ψηφίσει ο Καμμένος, το ίδιο και με του Ποταμιού που θα ψηφίσει «ΝΑΙ», το ίδιο και με το ΠΑΣΟΚ που έχει πάρει θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Άρα, τους βγαίνουν τα νούμερα, αν κινδυνεύσουν, γιατί γίνει την τελευταία στιγμή κάποια συνεννόηση ίσως με το ΠΑΣΟΚ και δεν τους βγουν, τότε θα πάρουν τις καβάτζες από τους Κεντρώους και από τους «Ποταμίσιους» ανεξάρτητους βουλευτές για να αντικαταστήσουν τις ψήφους των ΑΝΕΛ.

Και έτσι, θα βγει ο Καμμένος, γιατί τα ίδια έχει κάνει, μαζί με την Γεννηματά στην περίφημη Τροπολογία τουρκοποίησης της Θράκης, για την αναγνώριση της εθνικής μειονότητας. Η κ. Φώφη επικαλέστηκε, ότι βρισκόταν στο Ηράκλειο για προεκλογική καμπάνια και έτσι δεν ψήφισε ούτε πήρε θέση τι θα ψήφιζε, που αυτό απαγορεύεται και ο Βουλευτής είναι υποχρεωμένος  να είναι στην ψήφιση, μόνο όταν βρίσκεται σε επίσημη αποστολή της Βουλής ή την άσκηση υπουργικών καθηκόντων ψηφίζει με επιστολική ψήφο.

Ο κ. Καμμένος, βρισκόταν στην Βραζιλία, θυμάστε, προκειμένου να επικαλεστεί ότι είχε υπουργικά καθήκοντα να συναντηθεί με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του και δεν ψήφισε.

Όμως, σας είπα ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει, ότι η ψήφος είναι επιστολική, άρα έπρεπε να στείλει επιστολική ψήφο αφού βρισκόταν για λόγους δουλειάς που αφορούντα υπουργικά του καθήκοντα. Δεν την έστειλε και έβαλε τους βουλευτές να ψηφίζουν κανονικά την τροπολογία για την Θράκη.

Το ίδιο θα γίνει ακριβώς και το έχουν συνεννοηθεί με τον Τσίπρα, να είστε απόλυτα βέβαιοι, απλά θέλει να το παίξει πατριώτης και να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών που νομίζω και ελπίζω να τον έχουν πάρει πια χαμπάρι και να μην επιτρέψουν ξανά να υπάρχει στην βουλή την επόμενη φορά ο άνθρωπος αυτός, από τον οποίο κρατιέται μία κυβέρνηση επί τρία χρόνια.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ