Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στο “Πρωινό στη Νέα Υόρκη”, με τον Δημήτρη Φιλιππίδη στον HELLAS FM – Hellenic Radio

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Πρέπει να σας πω, ότι στην Θεσσαλονίκη εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο μίας κυβέρνησης, η οποία θυμίζει πλέον καθεστώς.

Είναι βέβαια καθεστώς, γιατί πρέπει να σας πω, ότι τον Ιούλιο του 2015 κατέλυσαν το πολίτευμα και έτσι στην ουσία, βρισκόμαστε υπό κατάλυση πολιτεύματος. Η Δημοκρατία δηλαδή στη χώρα, έχει καταλυθεί βάσει του Συντάγματος με Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που συντέλεσαν όλοι οι βουλευτές και με συνυπογραφή του ΠτΔ, όσο σκληρό κι αν σας ακούγεται αυτό, καθώς παραβιάστηκε δύο φορές η εντολή του λαού, πέντε μέρες μετά την μεγάλη απόφαση του λαού για το «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα, για «ΟΧΙ» στα μνημόνια και στα μέτρα λιτότητας και «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της χώρας.

Ήταν οι βουλευτές, οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα από το Σύνταγμα, αποφάσισαν να κάνουν το «ΟΧΙ» του λαού «ΝΑΙ» και να προχωρήσουν στην υπογραφή μίας αποικιοκρατικής σύμβασης που δεσμεύει την χώρα για τους επόμενους αιώνες και δεσμεύει τις επόμενες γενιές και τους αγέννητους Έλληνες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Κυρία Μακρή, το ότι κέρδισαν τις εκλογές, αμέσως μετά από αυτή την κίνηση, που νομίζω συμφωνούμε όλοι, ήταν μία απίστευτη ιστορία ένα «ΝΑΙ» να γίνεται «ΟΧΙ», ή «ΟΧΙ» «ΝΑΙ», αλλά το θέμα ποιο είναι, ότι το επιχείρημά τους είναι ότι έκαναν εκλογές τον Σεπτέμβριο και τις κέρδισαν.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ακριβώς αυτό είναι το επιχείρημα για να υπάρχει μία επίπλαστη δημοκρατία, ακόμη και οι εκλογές έγιναν στη βάση ψέματος και εξαπάτησης του λαού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλη εκείνη την περίοδο εκφόβιζαν τον ελληνικό λαό, με εκβιαστικά διλήμματα περί πτώχευσης της οικονομίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, κάτι το οποίο δεν ευσταθεί και είναι επίπλαστο και αποδείχτηκε, γιατί έχουν ομολογήσει με απαντήσεις Ευρωβουλευτές, όχι Έλληνες αλλά ξένοι δυστυχώς, και ο Ντράγκι αλλά και άλλοι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, ότι δεν υπήρχε καμία δυνατότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, άρα όλα αυτά ήταν ψευδέστατα, προκειμένου να στραγγαλίσουν έναν λαό.

Επίσης, παραβιάζοντας την συνθήκη της ΕΚΤ και παραβιάζοντας και την Συνθήκη της Λισαβόνας που η χώρα μας έχει υπογράψει, στην ουσία έκλεισαν τις Τράπεζες για να μπορέσουν να πιέσουν έναν λαό στο να οδηγηθεί στο να ψηφίσει μία Βουλή, που οι ίδιοι ομολόγησαν, ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι είναι μία Βουλή όπως την θέλανε. Αυτό λοιπόν, σημαίνει, ότι δεν έγιναν με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά έγινε και με μία εκστρατεία ψεύδους και προπαγάνδας και εκφοβισμού του λαού.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν υπήρχε κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο, κατά το Σύνταγμα, ζητάει την ψήφο ένα κόμμα προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και να το εφαρμόσει αλλά στην ουσία, ενώ είχαν ψηφίσει και απέκρυπταν και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ότι ψήφισαν μνημόνιο, έλεγαν ότι είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα, αν θυμάστε, που δεν καθόλου παράλληλο όπως αποδεικνύεται. Άρα, δεν τους νομιμοποιεί αυτό, δεν έχει καμία σημασία και είναι απαράγραπτα τα αδικήματα και ιδίως της παραβίασης της εντολής του λαού στο δημοψήφισμα.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ