05 Σεπτεμβρίου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Μοσκοβισί, ήταν κατηγορηματικός, ότι οι θεσμοί δεν απέρριψαν πρόταση που να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειό τους στην προνομιακή εμπορική ή κατώτερη αξία πριν αυτό πουληθεί σε funds ή σε πλειστηριασμό.

Ενώ δήλωσε, ότι στη σχετική νομοθέτηση μπορούσε να προβλεφθεί ότι ο δανειολήπτης θα είχε δικαίωμα να εξαγοράσει το δάνειό του πριν πουληθεί ή εκπλειστηριαστεί. Κι αυτό, γιατί «οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη, τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου νόμου 4354/2015. Η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίετο στις ελληνικές αρχές».

Ο Μοσκοβισί με τις δηλώσεις του, στην ουσία επιβεβαίωσε τη δεύτερη φάση του ξεπουλήματος της ιδιωτικής περιουσίας μετά την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος των τραπεζών, με το νόμο 4354/16-12-2015 (http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=fb46f432-d95d-4e4b-82a8-a56c015b777c) που δεν επιβλήθηκε από τη τρόικα, αλλά από κοράκια των Σόρος – Πόουλσεν που αγόρασαν τις ελληνικές τράπεζες ενεργητικού 500 δισ., έναντι πινακίου φακής (6 δισ.) ένα μήνα νωρίτερα με την “ανακεφαλαιοποίηση” Τσακαλώτου.

Κατόπιν αυτών, γεννούνται εύλογα ερωτήματα, όπως:

  • Ποιοι αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των funds σε βάρος των δανειοληπτών και γιατί;
  • Υπήρχαν ανταλλάγματα από τα funds για αυτό το κολοσσιαίο πλιάτσικο στο “ενεργητικό” 500 δισ. των ελληνικών τραπεζών;
  • Πότε συμφωνήθηκε επί Βαρουφάκη ή Τσακαλώτου;
  • Ποιος ο ρόλος του μεσάζοντα μεταξύ Funds, Υπ. Οικ., Γκλεν Κιμ και συμβούλου Βαρουφάκη και Τσακαλώτου;
  • Κύριε Βαρουφάκη θα απαντήσετε; Κύριε Τσακαλώτο θα απαντήσετε;

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ – Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

 Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr