20 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Απρίλιο του 1998, το ελληνικό δημόσιο υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια ελικοπτέρων Chinook, που προκάλεσε ζημιά εκατ. Ευρώ από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Αντί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αξιώσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, στα πλαίσια σχετικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, προχωράει στην αγορά πέντε (5) επιπλέον, μεταχειρισμένων και επιχειρησιακά απαξιωμένων ελικοπτέρων Chinook (CH-47D), καθώς επίσης και σε δώδεκα (12) αντίστοιχους κινητήρες και λοιπό επιχειρησιακό υποστηρικτικό υλικό, συνολικής δαπάνης 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την προμήθεια σαπακίων εξοπλιστικών ύψους 500 εκατ. ευρώ, που υπέγραψαν το δίδυμο της συμφοράς και έβαλαν στο συρτάρι τους οι εισαγγελείς στους οποίους κατέθεσα σχετικά έγγραφα της απάτης (http://bit.ly/2udUChu), ο Υπουργός Άμυνας προβαίνει σε μια αγορά μεταχειρισμένων και επιχειρησιακά απαξιωμένων ελικοπτέρων, την στιγμή που το Αιγαίο είναι κορεσμένο από τουρκικές απειλές και υπάρχει ανάγκη προμήθειας, σύγχρονων τεχνολογικά και άκρως επιχειρησιακών ελικοπτέρων.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης 

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ – Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr