12 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ίδια ώρα που ο Τσίπρας μοιράζει χάντρες, καθρεφτάκια και 300.000 «θέσεις εργασίας» στην Κοζάνη, μια 42χρονη, απλήρωτη επί δεκαπέντε (15) ολόκληρους μήνες στις επιχειρήσεις «Καρυπίδης» εργαζόμενη, έδωσε τέλος στην ζωή της.

Η βαρβαρότητα της μνημονιακής κατοχής δεν έχει τέλος. Μια καθεστωτική κυβέρνηση που παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και μια δικαιοσύνη υπό την ηγεσία της πλέον άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, που την διόρισε στην ανώτατη ηγεσία, που δικαιώνει την εργοδοσία στην μη οφειλόμενη καταβολή δεδουλευμένων.

Το Μέτωπο Νίκης καταδικάζει την με αριθμό 677/2017 (https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26514) απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει την μη οφειλόμενη καταβολή δεδουλευμένων, θεωρώντας ότι η καθυστέρηση δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική την σύμβαση εργασίας, παρά μόνο όταν αυτή γίνεται δολίως, ώστε να εξαναγκασθεί ο εργαζόμενος να αποχωρήσει από μόνος του από την εργασία του. Απόφαση που παραβιάζει το Ευρωπαϊκό και Εθνικό εργασιακό κεκτημένο.

Το Μέτωπο Νίκης επισημαίνει στους πολίτες, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, με δεδομένο ότι η τρίτη αξιολόγηση απαιτεί την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την μόνιμη εγκατάσταση εργασιακού μεσαίωνα με υπογραφή και σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί τους εναπομείναντες ανεξάρτητους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, όπως προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους πολίτες και αντιδράσουν στο δικαστικό πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα, υπό την καθοδήγηση Κυβέρνησης και δανειστών.

Το Μέτωπο Νίκης εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια, στους οικείους συγγενείς της αδικοχαμένης «δολοφονημένης» από την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη, απλήρωτης εργαζόμενης από τα Γιαννιτσά.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

 

 Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ – Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

 

 Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr