28 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη για την ματαίωση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Παπαντωνίου

“Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνάει ελεύθερος την πόρτα της φυλακής, ένας άλλος Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ περνάει ανώδυνα από μια κακοστημένη θεατρική παράσταση στη Βουλή και βγαίνει λάδι.

Η περίφημη προανακριτική για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου που συστήθηκε με τυμπανοκρουσίες, διαπίστωσε ότι δεν είχε λόγο να συσταθεί είναι εκείνη η επιτροπή που πριν από λίγες μέρες ζητούσε να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, γνωρίζοντας ότι πολλά μέλη της αμφισβητούσαν την αρμοδιότητά της.

Οι ίδιοι οι βουλευτές – μέλη της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, «αναγνώρισαν» τώρα ότι για τα δύο αδικήματα που ερευνούν είναι αναρμόδιοι.

Το πρώτο αδίκημα της απιστίας κατά την υπηρεσία έχει παραγραφεί, γιατί έχουν περάσει χωρίς δίωξη πάνω από δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι από το 2002.

Το δεύτερο αδίκημα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και επί το κομψότερο της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είναι αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων και όχι των Επιτροπών της Βουλής.

Επομένως, ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη. Από τα κόμματα μόνο η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ζήτησαν να συνεχιστεί η λειτουργία της επιτροπής.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τα μόνα κόμματα που οι βουλευτές τους δεν έχουν καμιά εμπλοκή με τη διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κι αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του ο κάθε εξαθλιωμένος φορολογούμενος πολίτης για έναν και μόνο απλό λόγο. Ποτέ μια επιτροπή της Βουλής δεν διαπίστωσε από το πρώτο 24ωρο ότι είναι αναρμόδια για το έργο της.

Οι βουλευτές ήξεραν τα δύο πιο πάνω νομικά κενά όταν προανήγγειλαν συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Και, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε ειδοποιήσει ότι «δεν είναι Άκης» και ότι θα μιλήσει με ονόματα όποτε κληθεί στην επιτροπή.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρώην σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ «σιτίζονται» πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, μην αντέχοντας να μείνουν μακριά από το δοχείο με το μέλι, ενώ μια πρώην καραμανλική ομάδα συγκυβερνά.

Έτσι, η περίφημη Επιτροπή που θα έφερνε την κάθαρση στα εξοπλιστικά, για τα οποία έχουν «φαγωθεί» δισεκατομμύρια των φορολογούμενων ατιμωρητί, και θα έκλεινε και τον δεύτερο υπουργό στη φυλακή, θα κάνει ότι ψάχνει για λίγο καιρό ακόμα, για να μη γίνει περίγελως.

Και σε λίγο, με κάποια τυμπανοκρουσία που θα βρεθεί, θα ανακοινωθεί ότι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, παραδίδονται στην τακτική Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, «ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν εκείνοι που ξεζούμισαν το λαό.

Επειδή, η κυβέρνηση έχει έρθει για να χτυπήσει τη διαφθορά στη ρίζα της. Κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Εκτός από το πιο πάνω «καχύποπτο» σενάριο όμως, υπάρχει και το «αγαθό» σενάριο.

Να είναι τόσο εμμονικοί οι βουλευτές της πλειοψηφίας, που να επέμειναν μέχρι τέλους στη σύσταση της Επιτροπής για λόγους θεατρικής προπαγάνδας, δήθεν κάθαρσης.

Και να είδαν στην πράξη το αδιέξοδο. Στην πολιτική συγκρούεται πάντα η ίντριγκα με τη ηλιθιότητα και εναπόκειται στις μελλοντικές αποκαλύψεις να δείξουν τι είναι τι.

Στους πολίτες, όμως, εναπόκειται να αποφασίσουν πότε θα πάψουν να στέλνουν στη Βουλή ως αντιπροσώπους τους, ανθρώπους που στερούνται σοβαρότητας και τσίπας”.

Χριστοδουλίδης Μιχάλης

Σμήναρχος ε.α. και Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός 

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr