Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.  Η  ηχηρή διαμαρτυρία της και ή έντονη αντίδρασή της, έξω από την ελληνική βουλή, την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με το επώδυνο πακέτο μέτρων, την ανέδειξε ως ένα από τα  κεντρικά πρόσωπα των διαδηλώσεων.

Ο λόγος για την Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτή και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, η οποία σε άρθρο της στο greekpost.ca  απευθύνεται στην ομογένεια, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα χαθεί και γι΄αυτό  όλοι έχουμε χρέος να κινητοποιηθούμε.

Μέσα από το greekpost.ca, η Ραχήλ Μακρή, επιχειρεί να ενημερώσει την ελληνική ομογένεια, να παραθέσει την δική της άποψη η οποία τάσσεται κατά των μνημονίων, γιατί όπως λέει, καταδικάζει την χώρα σε ύφεση και τους πολίτες στην ανεργία και μαρασμό.

Ακολουθεί το άρθρο της κ.Ραχήλ Μακρή*

Μπήκε η υπογραφή στο τέταρτο μνημόνιο

Οι εκπρόσωποι ενός πολιτικού συστήματος σάπιου από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, συνεχίζοντας το δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο του καλοκαιριού του 2015 και κατ’ εντολή οικονομικών δολοφόνων, που κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στην Ελλάδα για να εκμεταλλευθούν τους Έλληνες πολίτες, έβαλαν την υπογραφή τους, σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας ψευδέστατα επιχειρήματα περί αντίμετρων, τα οποία όπως προκύπτει από το άρθρο 15 του 4ου μνημονίου που υπέγραψαν και ψήφισαν, ουδέποτε θα εφαρμοστούν.

Παρακάμπτοντας την ομόφωνη αντίθεση κορυφαίων θεσμών, όπως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεκάδες αποφάσεις του Συμβουλίου της επικράτειας για το β’ Μνημόνιο.

Παραβιάζοντας βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αποκρύπτοντας το πραγματικό ύψος των περικοπών για την τριετία 2018 – 2021 και ότι επικύρωσε όλα τα μνημόνια που με ένα άρθρο και ένα νόμο θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας και ούτε νεκρός δεν θα υπέγραφε ο κ. Καμμένος.

Ψήφισαν ένα ακόμη μνημόνιο σκληρών, παράλογων και επιβλαβών για την ελληνική κοινωνία και οικονομία μέτρων που θα προσφέρουν ως δώρο στους εμπνευστές και εκτελεστές του εκβιασμού της χώρας.

Τα μνημόνια εκτελούν την ελληνική οικονομία. Θα ζητούνται συνέχεια νέα μέτρα.

Το καλοκαίρι του 2015, ως Βουλευτής όλων των Ελλήνων, αρνήθηκα για μια ακόμη φορά να ψηφίσω μνημόνια εκτέλεσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και παράδοσης της πατρίδος μας.

Από το βήμα της Βουλής και ως Βουλευτής της Κυβέρνησης, προειδοποίησα τους Έλληνες για την προδοσία και τους ενημέρωσα ότι οι θυσίες τους θα εξανεμίζονται για το τίποτα και συνέχεια θα ζητούνται νέα μέτρα.

Όπως τόνισα, τα Μνημόνια δεν εξασφαλίζουν τη σωτηρία της χώρας, ούτε καν βραχυπρόθεσμα ούτε βέβαια μακροπρόθεσμα.

Τα Μνημόνια, θα γεννούν ύφεση που δημιουργεί ανεργία, λουκέτα και απόγνωση στην ελληνική κοινωνία.

Σήμερα, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.

Δυστυχώς, τότε ο λαός δεν ήταν έτοιμος να ακούσει την αλήθεια και να ανεχτεί πολιτικούς που την φέρουν, προτίμησαν πολιτικούς που ωραιοποιούν την αλήθεια και με ψέματα για υποτιθέμενες εξόδους από νομίσματα υποδούλωσαν για αιώνες τη χώρα μας.

Σήμερα ελπίζω να καταλαβαίνει.

Από την πλευρά μου Ως Ελληνίδα, αρνούμαι την υποταγή, την παράδοση και την εθνική ταπείνωση και θα συνεχίσω τον αγώνα.

Μέσα από τον πολιτικό φορέα το «Μέτωπο Νίκης» που δημιουργήσαμε μαζί με όσους αρνούμαστε τις ιδεοληπτικές τοποθετήσεις σε αριστερά και δεξιά, κεντρώα, καθώς και οικογενειακές παραδόσεις σταθερότητας σε κάποιο κόμμα, θα αγωνιστούμε για την παύση του τυραννικού καθεστώτος στην πατρίδα μας.

Την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου ήμασταν παρόντες, δίνοντας το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες για το ιστορικό καθήκον της ανάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της παράλληλης αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας με την ενεργό συμμετοχή του κυρίαρχου λαού στην άσκηση της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Κάλεσμα στην ελληνική ομογένεια

Σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστώ ότι οι Έλληνες της Ομογένειας, θα έχουν ενεργό δράση, καθώς θα πρέπει περισσότερο από ποτέ να αντιληφθούν ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει έναν οικονομικό πόλεμο, του οποίου τα αποτελέσματα στην κοινωνία και στους πολίτες προσομοιάζουν τα αποτελέσματα της φυσικής κατοχής στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, καθώς θα πρέπει περισσότερο από ποτέ να συνειδητοποιήσουν ότι εάν δεν ενεργοποιηθούν, Ελλάδα δεν θα υπάρχει.

*Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

http://www.greekpost.ca