12 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξετάζει την ενεργοποίηση νόμου της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου από τον φορολογούμενο στο δημόσιο.

Δεν ξεχνάμε τον Νοέμβριο του 2013, ένα μήνα πριν η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «ΕΝΦΙΑ» κατέθεταν τροπολογίες για συμψηφισμό οφειλών ΕΝΦΙΑ με παραχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο.

Ήταν τότε που ο βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατέθετε τροπολογία με την οποία οι φορολογούμενοι θα πουλούσαν το ακίνητό τους στο Δημόσιο, ώστε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε αυτό.

Συγκεκριμένα όπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση «με τις αξίες που το Δημόσιο υπολογίζει και βάζει φόρους στα ακίνητα, μπορεί ο οφειλέτης να πωλεί το ακίνητό του στο Δημόσιο για την απόσβεση – εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών του προς αυτό».

Επισημαίνεται δε, ότι το Δημόσιο θα υποχρεούται να αγοράσει το ακίνητο σε τιμή ίση με την αντικειμενική αξία επί τη βάσει της οποίας επιβάλλεται και ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Είναι φανερό πλέον ότι οι νομοθετικές τους πρωτοβουλίες στρέφονται καθαρά πλέον ενάντια στην ελληνική κοινωνία.

Ότι με την πολιτική τους, εκτός από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στοχεύουν να μετατρέψουν τον Έλληνα σε δούλο γερμανικού προτεκτοράτου.

Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να αποφασίσει δούλος ή ελεύθερος;

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr