22 Αυγούστου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε άρθρο – παρέμβασή της, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ με τίτλο «Για να μπει τέλος στη… «νομοτέλεια», η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφερόμενη στις πρόσφατες πυρκαγιές, στην Ανατολική Αττική, αποκάλυψε ότι: «Η περιφέρεια Αττικής συνέδραμε, ύστερα από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής, τις δυνάμεις κατάσβεσης με 26 υδροφόρες, 10 βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα, ενώ με ειδικές πλατφόρμες μετέφερε μέχρι και ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα του στρατού στο μέτωπο των πυρκαγιών. Ήδη, η πρώτη απόφαση για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης ανέρχεται σε 850.000 ευρώ».

Το Μέτωπο Νίκης, καλεί την λαλίστατη κυρία Περιφερειάρχη, όπως απαντήσει μέσω του Συριζαϊκού πρακτορείου:

  • Πόσο κόστισε στους πολίτες της Αττικής η μεταφορά 26 υδροφόρων,10 βαρέως τύπου χωματουργικών μηχανημάτων και οι ειδικές πλατφόρμες μεταφοράς ερπυστριοφόρων βαρέως τύπου χωματουργικών μηχανήματων του στρατού (αλήθεια, ο στρατός δεν διαθέτει «ειδικές» πλατφόρμες;).
  • Με ποια ακριβώς διαδικασία αποφασίστηκε, ποιοι ιδιώτες ανέλαβαν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από ποιον δόθηκε η εντολή;

Το Μέτωπο Νίκης, καλεί την Περιφερειακή Αρχή, όπως δώσει τα στοιχεία καθώς τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Η περιφέρεια δεν διαθέτει βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα, αλλά ούτε και ειδικές πλατφόρμες νταλίκες, που σημαίνει ότι τα 850.000 ευρώ πηγαίνουν σε ιδιώτες με αδιαφανείς διαδικασίες και κατά παράβαση των κανόνων διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Το Μέτωπο Νίκης, επιφυλάσσεται ότι θα καταγγελθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της χώρας, καθώς δεν θα επιτρέψουμε το πάρτι και τις μπίζνες πάνω στα καμένα και τα δημόσια έργα.

Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr